fighters athanasopoulos
the leading kickboxing & boxing team

Η Πρώτη σου Προπόνηση στο Kickboxing και Όλα Όσα Πρέπει και Θέλεις να Γνωρίζεις!! 

Έβαλες στόχο να ξεκινήσεις μαθήματα kickboxing σε μία από τις 28 σχολές των Fighters Athanasopoulos! Η σκέψη έγινε πράξη και ανυπομονείς για την πρώτη σου προπόνηση!!

Ξεκινώντας το kickboxing σε group / τμήμα , μπορεί να είναι μια συναρπαστική και ικανοποιητική εμπειρία. Ακολουθούν χρήσιμες πληροφορίες για εσάς που ξεκινάτε την προπόνηση στο άθλημα του kickboxing για πρώτη φορά:  

 • Επίπεδο φυσικής κατάστασης: Το kickboxing είναι μια επιλογή για σχεδόν όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης . Δεν χρειάζεστε καμία προηγούμενη εμπειρία στα χτυπήματα και τα λακτίσματα  για να παρακολουθήσετε ένα μάθημα kickboxing. Ακόμα και οι αρχάριοι δεν χρειάζεται να αισθάνονται ότι αυτή η μορφή άσκησης είναι εκτός των δυνατοτήτων τους.

Το πιο σημαντικό μέρος του kickboxing είναι να ακούτε και να παρατηρείτε για να μάθετε τη σωστή τεχνική.

 • Ομάδες μυών που ενεργοποιούνται: Σε ένα μάθημα kickboxing, η έμφαση είναι κυρίως στους μύες του κορμού. Επιπλέον, μπορείτε να ενεργοποιήσετε γλουτούς, εσωτερικούς μηρούς, τετρακέφαλους , μπράτσα, τρικέφαλους, και μύες των ώμων, ανάλογα με τις κινήσεις που περιλαμβάνει η προπόνηση. Ακόμη και οι μικρότεροι μύες στα χέρια και τα πόδια μπορούν να ενεργοποιηθούν. Το kickboxing είναι επίσης μια εντατική μορφή αερόβιας άσκησης που βοηθά στην καύση θερμίδων.
 • Ψυχική υγεία: Το kickboxing μπορεί να έχει θετική επίδραση στην ψυχική υγεία. Μπορεί να λειτουργήσει ως μέσο διαχείρισης του στρες, βοηθώντας σας να ανακαλύψετε την εσωτερική σας δύναμη, να απελευθερώσετε το άγχος και να βελτιώσετε την πνευματική εστίαση. Μερικοί άνθρωποι έχουν βρει ότι το kickboxing τους βοηθά να απελευθερώσουν το θυμό και αλλα αρνητικά συναισθήματα ή ακόμα και να αντιμετωπίσουν και να ξεπεράσουν παλιά τραύματα και φοβίες . Αν έχετε προηγούμενη ιστορία τραύματος ή κακοποίησης, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι μπορεί να προκληθούν έντονα συναισθήματα καθώς χρησιμοποιείτε την φυσική σας δύναμη για να αντιμετωπίσετε έναν αόρατο αντίπαλο.

Προετοιμασία για το πρώτο σας μάθημα:

 • Προσδιορίστε τον τύπο προπόνησης kickboxing που σας ενδιαφέρει και ταιριάζει με τους στόχους σας. Διαφορετικές είναι οι προσδοκίες ενός ανθρώπου που έχει εμπειρία από μαχητικά αθλήματα και διαφορετικές ενός ανθρώπου που ξεκινά για πρώτη φορά και επιθυμεί ενδυνάμωση, απώλεια κιλών και απόκτηση αντοχής  στη συνολική του φυσική κατάσταση. 
 • Μάθετε εκ των προτέρων για την κατάλληλη ενδυμασία και εξοπλισμό.  Καθώς θα εξελίσσεστε θα χρειαστεί να προμηθευτείτε τον απαραίτητο εξοπλισμό από τη σχολή σας.
 • Η προπόνηση ξεκινά με ζέσταμα και ασκήσεις διάτασης για ολόκληρο το σώμα. Αυτό θα χαλαρώσει τους μύες σας και θα σας βοηθήσει να ακολουθήσετε το μάθημα και να αφομοιώσετε τις  τεχνικές που θα διδαχθείτε χωρίς τραυματισμούς.
 • Φορέστε άνετα ρούχα που επιτρέπουν ελευθερία κινήσεων. Ιδανικά, επιλέξτε υφάσματα που απορροφούν τον ιδρώτα ή είναι αεριζόμενα.

Συμβουλές ασφάλειας για την προπόνηση στο kickboxing:

 • Πάντα ακολουθείτε τις οδηγίες του εκπαιδευτή.
 • Διατηρείτε ασφαλή απόσταση από τους άλλους συμμετέχοντες για να αποφύγετε τυχόν ατυχήματα.
 • Διατηρήστε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο κατά τη διάρκεια του μαθήματος .
 • Σταματήστε την προπόνηση αν νιώθετε ζαλάδες, αισθάνεστε ναυτία ή αν αντιμετωπίζετε πόνο κατά τη διάρκεια των κινήσεων.

Εάν έχετε κάποια υπάρχουσα πάθηση που μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά σας να προπονηθείτε, ενημερώστε τον Εκπαιδευτή σας και συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας πριν από το πρώτο σας μάθημα kickboxing.

Αποθεραπεία μετά το μάθημα: Μετά το πρώτο σας μάθημα kickboxing, θα νιώθετε ενέργεια και ενδυνάμωση. Η αερόβια άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες, τις φυσικές ουσίες που βελτιώνουν τη διάθεση. Μην παραλείψετε να εκτελέσετε τις ασκήσεις αποθεραπείας και μείωσης των καρδιακών παλμών , μετά το τέλος της προπόνησης. 

Αν νιώσετε μυϊκό πόνο κατά τη διάρκεια η μετά το μάθημα μιλήστε με τον εκπαιδευτή σας για να βεβαιωθείτε ότι εκτελείτε τη σωστή τεχνική. Ο μυϊκός πόνος θα μπορούσε να είναι ένδειξη μιας αποτελεσματικής προπόνησης.

Επίσης, μην προβληματιστείτε, εάν δεν καταφέρατε να αφομοιώσετε τα πάντα στο πρώτο μάθημα. Μεταξύ του να ακούτε οδηγίες, να μάθετε νέες κινήσεις και να χρησιμοποιείτε πολλούς μυς, υπάρχουν πολλά να διδαχτείτε σ ένα μάθημα kickboxing. Τα μικρά και σταθερά βήματα οδηγούν στα μεγάλα αποτελέσματα. Επιβραβεύστε τον εαυτό σας  για τη νέα σας πρόκληση και επιστρέψτε δυναμικά στο επόμενο μάθημα. 

fighters-athanasopoulos-logo-white

Κάντε την εγγραφή σας τώρα

Γνωρίστε το άθλημα του kickboxing σε ένα από τα 28 προπονητικά κέντρα και αθλητικά σωματεία των Fighters Athanasopoulos σε μια προπόνηση ημέρας.
γινε μελοσ στους fighters
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram