fighters athanasopoulos

παιδικο Kick Boxing

Fighters Logo SVG

γινε μελοσ στους fighters

Γίνε μέλος στην μεγαλύτερη ομάδα μαχητικών αθλημάτων στην Ελλάδα και προπονήσου στα αθλήματα του kick boxing και πυγμαχίας ανεξαρτήτως στόχων, φύλου και ηλικίας.

Αν είστε γονιός και σκέφτεστε να ξεκινήσετε το παιδί σας στον αθλητισμό, υπάρχουν παραπάνω από ένας παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψιν σας. Μεταξύ των σπορ, τα μαχητικά αθλήματα καθώς και οι πολεμικές τέχνες αποτελούν την κορυφαία επιλογή για την ενασχόληση ενός παιδιού με τον αθλητισμό, συμβάλλοντας τα μέγιστα τόσο σε επίπεδο άσκησης και εκτόνωσης ενέργειας αλλά κυρίως σε παιδαγωγικό επίπεδο – διαμόρφωσης χαρακτήρα.

Kick Boxing για Παιδιά - Ποια τα οφέλη

Τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει ένα παιδί μέσα από την ενασχόλησή του με το kick boxing είναι αναρίθμητα. Μερικά από αυτά οφέλη είναι: 

Συμπληρωματικά ωφελείται και ο γονιός, έχοντας την ευκαιρία να παρακολουθήσει το παιδί του σε ένα διαφορετικό πλαίσιο, με την ανάπτυξη άλλων δυναμικών και να αναγνωρίσει καινούργιες πτυχές του χαρακτήρα του και της εσωτερικής του δύναμης.

Παιδικό Kick Boxing

Η Ακαδημία των Fighters Athanasopoulos

Διαχρονικά η ακαδημία των Fighters Athanasopoulos αποτελεί την βάση των επιτυχιών τόσο σε Εθνικό όσο και σε Διεθνές επίπεδο. Οι 1200+ πρωταθλητές Ελλάδος, τα 60+ Διεθνή μετάλλια, η στελέχωση των ερασιτεχνικών αλλά και επαγγελματικών ομάδων οφείλονται κατά κύριο λόγο στο υψηλό επίπεδο των προπονήσεων που λαμβάνουν χώρα στις ακαδημίες.

Για τη διατήρηση του υψηλού προπονητικού επιπέδου, φροντίζουμε τον παιδαγωγικό σχεδιασμό των μαθημάτων, στοχεύοντας στην ενίσχυση της ενασχόλησης των παιδιών μας με το άθλημα του kick boxing, προκειμένου να αποκτήσουν τις αξίες, τις αρχές που διέπουν το άθλημα αλλά και όλα τα εφόδια, τα οποία θα αποτελέσουν ισχυρά θεμέλια στην εν γένει πορεία τους και μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους.

Υψηλών προδιαγραφών εξοπλισμός για παιδικές ηλικίες.

Θέλοντας να διασφαλίσουμε την απόλυτη ασφάλεια των μικρών μαθητών στους Fighters Athanasopoulos δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στον υποχρεωτικό εξοπλισμό που φέρουν τα παιδιά. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τις τεχνικές χαμηλής έντασης, όταν οι
μαθητές προπονούνται ανά ζευγάρια αλλά και με τη στενή παρακολούθηση ενός έμπειρου εκπαιδευτή – δασκάλου καθιστούν την προπόνηση των μικρών μαθητών απόλυτα ασφαλή.

Σε επίπεδο προπονητικών sparring (αγώνων για μικρούς μαθητές) τα παιδιά φέρουν κάσκα με προστατευτικό plexi glass στο πρόσωπο καθώς και ενισχυμένο θώρακα για προστασία στο σώμα. Η συμμετοχή τους σε αγώνες γίνεται αυστηρά στα στυλ του kick light και light contact με χτυπήματα χαμηλής έντασης βάσει κανονισμών. Οι παραπάνω προϋποθέσεις καθιστούν την συμμετοχή των μικρών μαθητών σε προπονητικά sparring απόλυτα ασφαλή.

Συχνές Ερωτήσεις

Απόλυτα. Μπορεί φαινομενικά το άθλημα να εμφανίζεται ως επικίνδυνο λόγω της φύσης του (χτυπήματα στο σώμα και το κεφάλι) η προπόνηση όμως μπορεί να χαρακτηριστεί ως απόλυτα ασφαλής. Πριν την οποιαδήποτε επαφή με έναν συναθλητή του, ο μαθητής προπονείται για μια περίοδο σε τεχνικές χωρίς “αντίπαλο” καθώς και σε παθητικούς στόχους (σάκο, στόχους).

Με τον καιρό και ανεβαίνοντας επίπεδο συμμετέχει σε τεχνικές με κάποιον συναθλητή του με πολύ ήπια επαφή, χρησιμοποιώντας πάντα τον κατάλληλο προστατευτικό εξοπλισμό (γάντια, κάσκα, μασέλα κλπ) και υπό την επίβλεψη ενός έμπειρου εκπαιδευτή – δασκάλου.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που πολλά παιδιά συνδυάζουν περισσότερα από ένα αθλήματα. Αυτό μπορεί να εξακολουθήσει με την βασική προϋπόθεση πως το παιδί δεν δείχνει σημάδια κόπωσης κυρίως πνευματικής καθώς συν της άλλης έχει και μαθησιακές υποχρεώσεις (σχολείο, ξένες γλώσσες κ.α.).

Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να να ξεκινήσετε το παιδί σας παράλληλες προπονήσεις με την βασική προϋπόθεση να ενημερώσετε και τις δυο πλευρές για το πρόγραμμα προπονήσεων για την στενότερη παρακολούθηση του παιδιού από τους προπονητές τους. Με τον καιρό θα ανακαλύψει ποιο προτιμάει περισσότερο και αντίστοιχα θα ακολουθήσει.

Όχι. Η συμμετοχή σε αγώνες δεν είναι υποχρεωτική σε καμία ηλικία. Παρόλ’ αυτά όπως είδαμε παραπάνω για όσα παιδιά επιθυμούν να λάβουν μέρος σε κάποιο προπονητικό sparring ο συνδυασμός υψηλών προδιαγραφών εξοπλισμού και συγκεκριμένων κανονισμών καθιστούν την συμμετοχή των παιδιών απόλυτα ασφαλή.

Στο παιδικό τμήμα συμμετέχουν παιδιά από 4 – 12 ετών. Υπάρχουν όμως και κάποιες περιπτώσεις που μαθητής σε ηλικία 11 – 12 ετών λόγω προχωρημένου επιπέδου, ταλέντου ή αυξημένης σωματικής διάπλασης δύναται να συμμετέχει στο τμήμα ενηλίκων με την σύμφωνη πάντα γνώμη των γονιών του.

Γενικότερα η ενασχόληση ενός παιδιού με τον αθλητισμό έχει αναρίθμητα οφέλη τόσο σε σωματικό όσο και παιδαγωγικό επίπεδο. Διαβάστε το άρθρο 9 Λόγοι Για να Ξεκινήσετε το Παιδί σας Στο Kick Boxing για να ανακαλύψετε μερικά από τα οφέλη που προσφέρει η ενασχόληση του παιδιού σας με το άθλημα του kick boxing.

Ναι. Εν αντιθέσει με την πυγμαχία που δεν έχει, στο kick boxing ο μαθητής είναι κάτοχος ζώνης από την πρώτη μέρα, αμέσως μετά την εγγραφή του σε κάποιο σωματείο (άσπρη ζώνη). Με τον καιρό κι ανεβαίνοντας επίπεδο ο μαθητής συμμετέχει σε εξεταστικές έπειτα από αξιολόγηση του επικεφαλής προπονητή των Fighters – Κώστα Αθανασόπουλου,όπου του δίνεται η δυνατότητα να ανέβει ιεραρχικά στην διαβάθμιση (χρώματα) της ζώνης.

Διαβάστε επίσης: Έγχρωμες Ζώνες στο Kick Boxing – Τι Συμβολίζουν & Ποια η Σημασία Τους

Επικοινωνήστε με την γραμματεία των Fighters Athanasopoulos για να σας ενημερώσουμε για το πρόγραμμα των προπονήσεων, να απαντήσουμε σε ερωτήσεις που δεν καλύφθηκαν στα παραπάνω και να σας προτείνουμε την πλησιέστερη σχολή στην διεύθυνση σας.

Fighters Logo SVG

Δοκιμαστικη περιοδοσ προπονησεων

Γνωρίστε το άθλημα του kick boxing σε ένα από τα 25 προπονητικά κέντρα και αθλητικά σωματεία των Fighters Athanasopoulos για μια δοκιμαστική περίοδο προπονήσεων. Υψηλών προδιαγραφών προπόνηση ανεξαρτήτως στόχων, φύλου και ηλικίας.