fighters athanasopoulos
the leading kickboxing & boxing team
αθλήτρια του kickboxing στη σχολή kickboxing ετοιμάζεται για προπόνηση

Γυναίκα και Kickboxing: 10 Λόγοι για τους Οποίους μια Γυναίκα θα Επιλέξει το Kickboxing ως Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Γυμναστικής

Το kickboxing είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά μαχητικά αθλήματα που μπορεί να ασκήσει κανείς, και η στιγμή είναι πάντα τώρα για κάθε μία γυναίκα να ξεκινήσει αυτή την περιπέτεια. Το kickboxing προσφέρει μια πολυδιάστατη εμπειρία που είναι εξίσου φυσικά αποτοξινωτική και συναρπαστική.

Σε αυτό το άρθρο, θα καταγράψουμε δέκα σημαντικά οφέλη για τα οποία οι γυναίκες θα πρέπει να εξετάσουν σοβαρά την ιδέα να ξεκινήσουν την προπόνηση. Από την αύξηση της αυτοπεποίθησης και την απόκτηση ενός δυνατού σώματος μέχρι την εκμάθηση τεχνικών αυτοάμυνας και την ενδυνάμωση του πνεύματος.

1. Ολοκληρωμένη γυμναστική

Το kickboxing εμπλέκει διαφορετικές και πολλές μυϊκές ομάδες, προσφέροντας μια προπόνηση υψηλής έντασης που βελτιώνει την γενική φυσική κατάσταση, τη δύναμη και την αντοχή.

2. Διαχείριση βάρους

Το kickboxing λόγω της αερόβιας φύσης του είναι μια αποτελεσματική άσκηση καύσης θερμίδων που μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους καθώς και στην κινητοποίηση  του μεταβολισμού και στην ανάπτυξη σωστής μυϊκής μάζας.

3. Kickboxing και Καρδιαγγειακή υγεία

Αυξάνει το ρυθμό της καρδιάς, παρέχοντας μια έντονη αεροβική άσκηση που βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία, μειώνει τον κίνδυνο ασθενειών της καρδιάς και αυξάνει την αντοχή στην κόπωση.

4. Ενδυνάμωση του κορμού/ σωστή στάση σώματος

Οι περιστροφικές κινήσεις και οι τεχνικές των ποδιών ενεργοποιούν τους μύες του κορμού, οδηγώντας σε βελτιωμένη σταθερότητα, στάση και συνολική δύναμη σώματος.

5. Αυξημένη ευελιξία

Η συνεχής προπόνηση στο kickboxing περιλαμβάνει δυναμικές κινήσεις και εκτελέσεις ασκήσεων αποφυγής, βοηθώντας στην ανάπτυξη της ευελιξίας και διευκολύνοντας τις καθημερινές δραστηριότητες ενώ παράλληλα μειώνεται ο κίνδυνος τραυματισμών.

6. Συντονισμός σώματος και ευκινησία

Η συνδυασμένη χρήση χεριών, ποδιών και κινήσεων στο kickboxing ενισχύει την νευρομυϊκή συναρμογή τον συντονισμό του σώματος, την ισορροπία και την ευκινησία, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της απόδοσης σε άλλες σωματικές δραστηριότητες της καθημερινότητας ή αθλήματα.

7. Εκτόνωση από το stress & το άγχος

Το kickboxing λειτουργεί ως ένας εξαιρετικός αντιστρεσογόνος παράγοντας, επιτρέποντας στις γυναίκες να απελευθερώνουν τη συσσωρευμένη πίεση και ένταση μέσω δυναμικών τεχνικών που πραγματοποιούνται με τη καθοδήγηση του Εκπαιδευτή, σε σάκους, στόχους και ασπίδες.

8. Ενίσχυση της αυτοπεποίθησης

Η τακτική προπόνηση στο kickboxing βελτιώνει την αυτοπεποίθηση αναπτύσσοντας τις φυσικές ικανότητες, ενισχύοντας την αίσθηση σκοπού, την επίτευξη στόχων, την ανθεκτικότητα και τη βελτίωση στον τρόπο σκέψης αλλά και τον ψυχισμό .

9. Ψυχολογική εστίαση και αυτοπειθαρχία

Το kickboxing απαιτεί συγκέντρωση, νοητική εστίαση και πειθαρχία, οδηγώντας σε βελτιωμένη πνευματική διαύγεια και ικανότητα καλύτερου χειρισμού του άγχους και των προκλήσεων εντός και εκτός της προπόνησης.

10. Αυτοάμυνα

Το kickboxing παρέχει πολύτιμες δεξιότητες αυτοάμυνας και ψυχικής ενδυνάμωσης αφού οι γυναίκες αισθάνονται μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και σιγουριά στην ικανότητα τους να επιδεικνύουν ψυχραιμία και να προφυλάσσουν τον εαυτό τους από απειλητικές καταστάσεις.

Μια βασική προϋπόθεση

Eίναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τους έμπειρους εκπαιδευτές των Fighters Athanasopoulos και να σχεδιάσετε μαζί ένα πρόγραμμα προπόνησης που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τους στόχους που θέλετε να πετύχετε. Η σωστή προσέγγιση από την αρχή δημιουργεί τις σωστές βάσεις για το τεχνικό κομμάτι και την ασφάλεια.

fighters-athanasopoulos-logo-white

Κάντε την εγγραφή σας τώρα

Γνωρίστε το άθλημα του kickboxing σε ένα από τα 28 προπονητικά κέντρα και αθλητικά σωματεία των Fighters Athanasopoulos σε μια προπόνηση ημέρας.
γινε μελοσ στους fighters
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram